Beautiful New Born Children – Hey People!

beautiful_new_born_children-hey_people.jpgIn de hoek van het weiland zitten twee hazen. Op zich niets bijzonders, een haas is geen zeldzaamheid. De hazen hebben echter de lente in het hoofd. Ze beginnen achter elkaar aan te rennen door een sloot en het weiland. Ze slaan hoeken en rollen af en toe over elkaar heen. Ze lijken het grootste plezier te hebben tot de hazen na een kleine vijf minuten uit mijn gezichtsveld verdwijnen. Ik was getuige van een spektakel dat ongetwijfeld vaker te zien is, maar ik nog nooit eerder mocht aanschouwen. In de hoek van bandjesland zit een bandje genaamd The Beautiful New Born Children. Hun muziek op de eerste release Hey People! staat in de hoge versnelling. Ze rennen als het ware achter elkaar aan, slaan rake riffs en komen in de chaos uiteindelijk weer bij elkaar. Het plezier spat eraf in een rauwe mix van muzikale evenknieën als The Sonics, MC5, The Stooges, Pixies en The Thermals. De tijdsduur is er met een kleine 23 minuten nog wel wat aan de korte kant, maar deze Duisters leveren een spannend debuut af dat naar meer smaakt.


mij=Domino / Munich

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven