Drillem – Fillem (DVD+CD)

drillem-fillem.jpgVorig jaar schreef ik nog vol bewondering over de veelzijdigheid van de Rotterdamse muzikante Arjo Klingens. Het betrof toen de warme, jazzy zondagochtendmuziek van haar alter ego La Kidda. Nu aan mij de eer om de loftrompet af te steken over Drillem, het elektroclash-duo dat ze vormt met Jillem (Willem Jan van den Bas in het dagelijkse leven). En waar te beginnen? Want een DVD+CD met daarop naast de oorspronkelijke elektro-versie (Beatem) ook nog eens de basic gitaar-met-drums-versie (Rockem) van de nummers, dat is wel een beetje (te) veel van het goede. Op deze manier wordt ik als luisteraar automatisch gedwongen een keuze te maken tussen de twee benaderingen. Mijn voorkeur gaat momenteel uit naar het overtuigende Beatem waarop Drillem zich als de Nederlandse evenknie van acts als Adult. en Miss Kitten & The Hacker manifesteert. “If you can’t Beatem: Rockem!”, moeten Arjo en Jillem hebben gedacht, maar Rockem vind ik eigenlijk alleen interessant om eens een keertje te beluisteren als andere invalshoek. In de meeste gevallen verliezen deze alleraardigste uitvoeringen het van hun pittige elektronische tegenhangers. Op de DVD wordt Beatem ondersteund door stijlvolle graphics waarin meteen duidelijk wordt dat het duo ook als bedreven grafisch ontwerpers door het leven gaan. Rockem is visueel opgeleukt met grofkorrelige filmpjes die gemaakt zijn tijdens de opnames in de Wisseloord Studio. Studiotijd aldaar maakte deel uit van het prijzenpakket dat het duo had gekregen als winnaars van De Grote Prijs 2004 – categorie Dance. Mocht de muziek gaan vervelen, hetgeen mij erg onwaarschijnlijk lijkt, dan kun je altijd nog de regisseur gaan uithangen. De DVD biedt namelijk de mogelijk om jezelf uitleven op de angle-knop van de afstandbediening waarmee de visuals naar gelieve kunnen worden verwisseld.


mij=Labelized / Inspire Music

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven