Gem – Escapades

gem-escapades.jpgVoor de aanschaf van het debuutalbum Tell Me What’s New van Gem moest ik stad en land aflopen. Ze werden (hierna) een graag geziene gast in het Nederlandse livecircuit, de Duitse markt werd voorzichtig betreden en ze scoorden zelfs met de reclametune “Good to Know” – die zij speelden en inzongen – een heuse hit. Ze werden langzaam een gevestigde naam. En dan is er het tweede album Escapades. Naast producer Frans Hagenaars doet Anne Soldaat (oud gitarist van wijlen Daryll-Ann) dienst als adviseur en medeproducer. Het materiaal is melodieuzer geworden. Het kent naast songs die nog steeds opgefokt zijn wat meer rustpunten. De productie benadert meer het livegeluid dan op de voorganger. Er is veel dus om voor te juichen. Toch heb ik wel wat punten van kritiek, want van mij het drumstel wat verder naar achteren mogen worden gemixt en de gitaren wat meer mogen piepen en kraken. Het is soms net wat te braaf. Toch zal ik niet zeuren over Escapades, want het is een erg aanstekelijk album geworden dat je dankzij een goede opbouw echt bij de keel pakt. Er is dus geen ontsnappen meer aan. Dit moet het jaar van Gem worden. Aan Escapades zal het niet liggen. Ik wed dat geen platenzaak meer vreemd kijkt als je naar hun plaat vraagt.


mij=Excelsior / V2

2 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven