PJDS – Away From God And Far From The Action

pjds-away_from_god_and_far_from_the_action.jpgIk leer mijn leerlingen het verschil tussen een feit en een mening. Dit om teksten beter te leren begrijpen. Na een paar keer draaien had ik mijn mening over de cd van PJDS getiteld Away From God And Far From The Action al klaar. Ze leveren namelijk de belgenpop waar dEUS en Zita Swoon groot mee zijn geworden. Dit leek mij dan ook een prima release voor mensen die niet weer zo lang willen wachten op een nieuw album van dEUS en voor mensen die vooral na het zien van de gelikte shows van Zita Swoon met weemoed terugdenken aan hoe het ooit was. Over de bandnaam wilde ik melden dat ik deze vreemd vond klinken. Er zijn echter feiten die roet in het eten gooien. Zo komt de bandnaam PJDS van het opperhoofd van de band genaamd Pieter Jan de Smet. Al vind ik dit commercieel niet echt geweldig, begrijpen doe ik het wel. Zeker als ik na bij bestudering van de inlay een verzamelaar in handen blijk te hebben dat in waarop materiaal staat dat in verschillende samenstellingen is opgenomen tussen 1993 en 2005. Het is dan bovendien vreemd dat het zo’n evenwichtig album is: alsof de band geen ontwikkeling heeft doorgemaakt. Bovendien ligt het jaar 1993 al voor de eerste albumrelease van dEUS. Dit maakt het samen tot een prima cd van een band die al jaren aan dezelfde weg timmert waar anderen er met de prijzen vandoor gingen.


mij=LC Music / Bang!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven