Demander – Demander (EP)

demander-demander_ep.jpgVoor me op tafel ligt een foeilelijke digipack waarop drie bloeddorstige tijgers mijn aandacht proberen te trekken. Op mijn schoot ligt een echte (tijger)kat te kroelen en te spinnen. Ik aai hem. Ik ben ondertussen aan het denken wat ik over de eerste ep Demander van de band Demander uit New York City zal zeggen. Ik besluit om eerst maar even te melden dat de hoes je op een verkeerd been kan zetten. Ik zou namelijk zelf een metalband verwachten, maar Demander mag geplaatst worden in de alternatieve gitaarrockwereld ergens tussen Sonic Youth, Auf der Maur, The Breeders en PJ Harvey. Wat ik verder wil melden is dat de energie er bij dit trio er vanaf straalt. Wat je al niet kan doen met een gitaar, bas, drums en een stevige (vrouwen)strot. De songs zelf beklijven langzaam. Ze houden mijn aandacht er in het kwartier lengte er maar met moeite bij. Dit roept bij mij de vraag op of een heel album dan wel te verteren is. Voorlopig is het echter nog niet zover. Vijf songs in vijftien minuten is voorlopig even genoeg. Over een jaar graag een spetterend album met wat meer rustpunten en een hoes die wel te pruimen is. De kat op mijn schoot kijkt me aan met de blik of er nog geaaid wordt. Ik meld nog even snel dat vier nummers van de EP volledig te downloaden zijn, de laatste alleen als sample. Aan jou of je de EP wilt importeren. Ik aai de (tijger)kat. Hij spint tevreden.


mij=Indierect / Import

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven