Isobel Campbell & Mark Lanegan – Sunday at Devil Dirt

Isobel Campbell & Mark Lanegan - Sunday at Devil DirtDe fanatieke Lanegan-fans vinden het maar niks, dat gerommel van hun stoere rockheld met het giechelmeisje Campbell. Op de fanforums wordt zeer positief gesproken over de plaat die Lanegan onlangs met Greg Dulli opnam als de Gutter Twins, maar op nieuw werk van Belle en hun Beest zitten deze fans niet echt te wachten. In 2006 brachten Isobel Campbell en Mark Lanegan hun debuut Ballad of the Broken Sea uit, een plaat die vriend en vijand verraste. Twee jaar later komt er alweer een opvolger uit van dit nogal onlogische duo. Op Sunday at Devil Dirt wordt doorgegaan op de ingeslagen weg, al is opvallend dat erg veel Mark te horen is en erg weinig Isobel. Het lijkt meer een soloplaat van Lanegan met wat Campbell op achtergrondzang dan een plaat waarvan iedere noot en lyric door Campbell is geschreven en Lanegan in negen dagen tijd even zijn partijen kwam inzingen. Ze heeft bij het schrijven van de nummers wel duidelijk rekening gehouden met de inbreng en stijl van Lanegan. Waar het debuut sterk leunde op folky invloeden is het op Sunday at Devil Dirt de blues die rondwaart, zoals op het door Isobel gezongen nummer “Shotgun Blues”. De stem van brombeer Lanegan lijkt ieder jaar nog lager te worden en het contrast met de ultrahoge vocalen van Campbell blijft intrigeren.


mij=XL / V2

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven