Urban Explorers

De meimaand is dit jaar een drukke maand als je in Dordrecht woont. De stad wordt namelijk door twee grote evenementen in twee weekenden achter elkaar overspoeld met dagjesmensen. Als je van treintjes en boten houdt kom je aan je trekken met Dordt in Stoom, het weekend erop (23 t/m25 mei) is Urban Explorers aan de beurt. Traditiegetrouw staat Urban Explorers garant voor een spannende cross-over tussen muziek, performance art, film en geluidskunst. Ook dit jaar heeft de organisatie over verschillende plekken in de stad gezorgd voor een gevarieerd muziekprogramma. Op vrijdag kan de electroliefhebber Plaid en Jimmi Edgar aanschouwen in Bibelot. Daarnaast kan je genieten bij de klanken van Solaire in de Popcentrale.

Girls in Hawaii

De zaterdag staan Girls In Hawaii en The Tellers garant voor het alternatieve geweten van Belgie in Bibelot. Maar ook techno vedette Luke Slater laat van zich horen in de voormalige kerk. In Pictura bewijst Sam Amidon nogmaals dat de vergelijking met Sufjan Stevens niet voor niets is. Daarbij wordt hij bijgestaan door Valgeir Sigurdsson, die we vooral kennen als producer en componist van CocoRosie. De zondag is er geen muziek geprogrammeerd, maar er is nog genoeg te doen. Je kan bijvoorbeeld natuurlijk deelnemen aan één van de vele Stedelijke Expedities. Of een animatielounge bezoeken. Urban Explorers is altijd leuk als je dus een beetje cultuur wilt snuiven. En weet je wat het mooie is? Wij hebben drie setjes van twee tickets ter beschikking om weg te geven zodat je nu nog beter cultuur kunt snuiven. En het enige dat je daarvoor hoeft te doen is een flonderig formuliertje in te vullen en je agenda leeg houden die twee dagen. Mooi hè?


mij=Door: Danny. Foto: Tim

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven