Ashes Divide – Keep Telling Myself It's Alright

Ashes Divide - Keep Telling Myself It's AlrightWie op de website van A Perfect Circle zoekt naar recent nieuws over de ‘andere’ band van Maynard James Keenan moet lang zoeken. In het nieuwsarchief zijn de tabjes 2008 en 2007 geheel leeg. Pas in het tabje 2006 staan twee korte berichten van MJK. Nou is geen nieuws geregeld goed nieuws, maar in dit geval weet ik het niet zo zeker. A Perfect Circle staat volgens mij in de koelkast en of de band daar weer uit gehaald gaat worden, waag ik te betwijfelen. Helemaal omdat in de bio van Ashes Divide staat dat Billy Howerdel een ex-A Perfect Circle bandlid is. Mot lijkt er overigens niet te zijn tussen Billy en Maynard, want de zoon van Keenan, Devo speelt cello mee op in een nummer op Keep Telling Myself It’s Alright” en Maynard wordt ook uitgebreid bedankt bij de Special Thanks. Er is dus hoop. Voorlopig moeten we het echter doen met Ashes Divide, dat als soloproject van Howerdel de boeken in gaat, maar ondertussen toch een band schijn te zijn geworden.. Dat een groot deel van de liedjes op Keep Telling veel doet denken aan A Perfect Circle, viel te verwachten gezien het feit dat Howerdel ook aan alle eigen liedjes van die band meeschreef. Luister maar eens naar de single “The Stone” of “Stripped Away”. Al valt Howerdel me als zanger honderd procent mee, de specifieke dreiging die altijd van de stem van Keenan uitgaat, ga ik op een bepaald moment wel missen. Het maakt Keep Telling tegelijkertijd ook (nog?) gemakkelijker te behappen dan A Perfect Circle. Zo doet “Defamed” in het eerste deel zelfs sterk aan de Manic Street Preachers denken en ook de naam van de Smashing Pumpkins schoot me meerdere malen door het hoofd. Het kenmerkende venijnige gitaarspel van Howerdel zorgt overigens wel altijd voor een eigen geluid. Of het bij deze eenmalige worp blijft weet ik niet, maar als zoethoudertje tot een eventuele nieuwe APC-cd verschijnt, scoort deze cd een dikke voldoende.


mij=Universal

Een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven