The Spades – Above The Law & Below The Belt

the_spades-above_the_law_and_below_the_belt.jpgEen dikke bierbuik, een belachelijk groot geslachtsdeel en een politiewagen op de achtergrond. Welkom terug in de wereld van The Spades! Er is eindelijk weer een nieuwe schijf, Above The Law & Below The Belt. Terug kun je trouwens wel zeggen, want het enige The Spades-album Learnin’ The Hard Way verscheen in 2002 en na veel gedoe hielden ze er in 2004 mee op. Eindhoven Rockcity was (weer) een van zijn rockbands kwijt. Maar goed, het boegbeeld Denvis (Wankalot) groeide verder uit tot een nationale bekendheid, o.a. als presentator van de Nationale Wetenschapsquiz. Bracht in 2006 nog een singersongwriter-album uit en werd vorig jaar ook nog vader. Je zou kunnen denken dat het dan wel met de wereld van seks, drugs en rock ‘n’ roll gebeurd is. Maar nee, het bloed kruipt waar het niet gaan kan. The Spades werden heropgericht. In een andere bezetting, dat wel. Ze doen nog steeds waar ze goed in waren, namelijk vette rock ‘n’ roll neerzetten. Als je echter goed opgelet had en tussendoor de split-single met Maximum RNR uit 2006 van ze gehoord had, dan wist je het al: er zit tegenwoordig een memphis-saus (met vette toeters en orgeltje) over het rock ‘n’ roll-basisrecept dat verder nog versterkt wordt met een koortje dat zo een wederopstanding van Herman Brood‘s Bombitas zou kunnen zijn. Nu is de wat slome semi-soulmuziek van Amy Winehouse ook helemaal rock ‘n’ roll tegenwoordig, maar van The Spades zou je wat anders verwachten. Maar als je die verwachtingen opzij zet dan komt er een band onder vandaan die volwassen klinkt (in positieve zin) en die nieuwe wegen zoekt binnen het genre. Wie het allemaal te braaf wordt kan altijd nog kiezen voor Peter Pan Speedrock, maar voor hen die het wel waarderen is er deze nieuwe fijne plaat Above The Law & Below The Belt. Lijkt me ook prima geschikt om een nieuw publiek te bereiken. Ouders zijn dus gewaarschuwd, pas op wat je kindje in huis haalt en deze hoes ligt vast niet op de keukentafel om je erop te attenderen.


mij=Drugmoney / Bertus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven