Ghost Circus – Across The Line

Ghost Circus - Across The LineIn december 2006 verscheen plots het debuutalbum van het project Ghost Circus. Een Amerikaan en een Nederlander die tapes heen en weer stuurden en daarmee een lekker progrockalbum neerzetten. “Als ze de stijgende lijn van dit album kunnen doortrekken, komt het helemaal goed met Ghost Circus”, schreef ik toen. Het komt helemaal goed, kan ik u nu melden. Waar Cycles nog niet helemaal overtuigde, doet Across The Line dat wel. Op dit conceptalbum – over de ervaringen van een overledene, die zich niet kan verzoenen met het idee niet meer deel te nemen aan het leven – is vanaf de eerste track de klasse duidelijk. De zang is nog steeds niet helemaal mijn ding, maar op alle fronten, dus ook in de stem, is dit nieuwe album van Ronald Wahle en Chris Brown overtuigend. IJl uitwaaierende synthesizertapijten worden afgewisseld met proggy instrumentale passages en stevige rockriffs en -solo’s. Acht songs, met als afsluiters het achtdelige “Through The Light” van 27 (!) minuten en de titelsong van tien minuten. Prog en conceptalbum, dan is dat bijna onvermijdelijk. Dat je desondanks niet het gevoel krijgt naar eindeloos uitgerekte songs te luisteren is een compliment voor de heren. Muzikaal is het weliswaar progrock volgens het boekje, maar voor liefhebbers van Spock’s Beard, Pink Floyd en aanverwanten is het voldoende onderscheidend om er met volle teugen van te genieten.


mij=Progrock / Bertus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top