Needle And The Pain Reaction – Live EP

needle_and_the_pain_reaction-live_ep.jpgJe hebt lef, je hebt het stukje niet gelezen, je hebt een grote plaat voor je kop of je wilt revanche als je jouw nieuwste loot naar File Under stuurt. De vorige cd Pheromone van het Belgische Needle And The Pain Reaction is namelijk nogal gekraakt door ondergetekende. Als de hoofdredacteur Storm besluit om de Live EP naar dezelfde schrijver door te sturen dan kon dit wel eens een tweede vernietigend stukje opleveren. Dat zou echter flauw zijn. Ik besluit de ep een nieuwe kans te geven en mijn vooroordelen aan de kant te zetten. Live EP is een registratie van een optreden van dit indierocktrio in Recyclart in Brussel op 19 oktober 2007. Hier is kennelijk een korte uitsnede uit genomen. Waarom? Geen idee, want het heeft een wat raar effect. Alsof je het voorprogramma gemist hebt en bovendien dan nog halverwege het hoofdconcert binnenvalt. De band en de zaal koken en jij staat er niet opgewarmd bij. De ep bevat zeven nummers waaronder twee covers “Feels Like Heaven” (Fiction Factory) en “Let There Be Rock” (AC/DC). Bovendien zit er nog een stukje “I Was Made For Lovin’ You” (Kiss) in de opener “Bang Bang”. De overige vijf eigen nummers zijn ook weer te vinden op Pheromone, aldus de tekstinfo op het hoesje. Ik zie “Bang Bang” echter niet staan op de tracklist ervan. En dit is best een aardig (dansbaar) nummer. Deze Live EP valt dan ook alleszins mee. Niet briljant, maar ik denk dat ik toch wat te hard was in mijn oordeel over de vorige. Al zijn twee covers op zeven nummers in mijn ogen nou niet een teken van eigen kunnen. Dat ga ik dan nu maar eens checken door Pheromone nog eens te draaien.


mij=Kinky Star / Bang!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven