One Night Only – Started A Fire

One Night Only-Started A FireDe biografie die bij deze cd bijgevoegd was, maakte me eerlijk gezegd niet heel erg nieuwsgierig naar One Night Only. Verhalen over een Beatles-coverbandje van 15-jarigen vind ik op zich nog wel grappig, maar als er dan een knakker van buiten bij de band komt die eist dat hij mag zingen en ook gitaar spelen, en die er persoonlijk voor zorgt dat de oorspronkelijke gitarist om die reden gedumpt wordt, dan word ik niet heel vrolijk. Voeg daarbij dat ze naar eigen zeggen uit al hun oefenruimtes verjaagd werden omdat ze te luidruchtig waren, en het plaatje is compleet. Kortom: je moet er van houden. En dat geldt eigenlijk ook voor hun muziek. Die is vrij eendimensionaal. Snufje The Kooks, snufje The Killers, snufje Razorlight, en eigenlijk ben je dan al klaar. En hoewel hun bandnaam misschien niet direct bekend in de oren klinkt, zou je ze al wel kunnen kennen, omdat hun “Just For Tonight” (inclusief U2-achtig intro) dit jaar veelvuldig gebruikt wordt door de NOS in hun filmpjes voor het EK 2008. En uiteraard hebben ze ook al op London Calling gespeeld dit jaar. Enfin, just another Britpop band, zou ik zeggen. Voor de liefhebbers, dus.


mij=Mercury / Universal

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top