To Kill / Strength Approach

To Kill - When Blood Turns Into StoneVandaag twee verse hardcore-releases van GSR. Hoewel vers…de eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat beide platen al ruim een maand oud zijn. De eerste is van het Italiaanse To Kill. Ze maakten in Nederland al faam met goede liveshows (onder andere in het voorprogramma van Parkway Drive) en ook voorganger Vultures deed het niet onaardig. Op When Blood Turns Into Stone geen drastische wijziging. Het is vooral de productie die vele malen beter is geworden. De band uit Rome wisselt lompe stukken af met snellere en zelfs melodieuze stukken. Het neigt op sommige momenten naar Terror, maar gaat ook vaak de kant van de metalcore op. Meest storende is af en toe de zang van Josh (we hebben hier te maken met een straighedge band, zijn stagenaam is JoshXmosh), maar de gemiddelde hardcoreliefhebber zal dit bruut genoeg vinden.
Strength Approach - All The Plans We Made Are Going To Fail Strength Approach is een iets ander soort band. Hun hardcore neigt veel meer naar die van Sick Of It All en Slapshot, met een melodieus sausje. Amerikaans dus. En dat terwijl de band net als To Kill uit Rome komt. Zanger Alex zingt overigens een nummer mee op bovengenoemde plaat. Net als zijn collega Josh is hij geen bovengemiddeld goede zanger. Daar komt nog eens bij dat de nummers, die veelal geschreven zijn als meezingers, niet echt blijven hangen. Het maakt van All The Plans We Made Are Going To Fail een vlakke plaat. En een plaat die kracht mist bovendien. Bij dit soort hardcore hoort een vuist in de lucht te gaan, deze muziek hoort uit te nodigen tot meebrullen. En dat gebeurt nauwelijks.


mij=GSR / Bertus & GSR / Bertus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top