Vetiver – Thing Of The Past

vetiver-thing_of_the_past.jpgHet wachten voor een optreden of tussen optredens door is vervelend. Oké, je kunt met iemand gaan kletsen -al doen velen dat ook tijdens het optreden-, maar het is meestal tijd die je noodgedwongen moet overbruggen. Het is erg prettig als er een dj is die bijzondere plaatjes draait waarvan je jezelf afvraagt waarom je dat nummer niet kent of zelfs in je eigen collectie hebt zitten. Een mens kan niet alles hebben en kennen, ik weet het, maar toch. Als er een singer-songwriter- of folkavond was en Andy Cabic mocht de dj uithangen dan had hij ons vast aangenaam verrast met geweldige nummers die in de vergetelheid waren geraakt, maar die hij speciaal voor ons uit zijn platenkast had opgedoken. Cabic is echter geen dj: hij is muzikant. Met zijn band Vetiver bracht hij tot op heden twee albums uit. Op hun derde Thing Of The Past duikt hij in zijn platenkast en covert twaalf nummers van voornamelijk Amerikaanse artiesten. Werd Cabic ooit in de new-folkstal geplaatst met artiesten als Devendra Banhart en Joanna Newsom, op Thing Of The Past is hij duidelijk meer traditioneel. Vetiver covert liedjes van o.a. Iain Matthews (“Road To Ronderlin”), Garland Jeffreys (“Lon Chaney”), Loudon Wainwright III (“The Swimming Song”) en Townes van Zandt (“Standin'”). Stuk voor stuk juweeltjes. Het weer opgedoken archiefstuk Vashti Bunyan krijgt overigens een prachtige gastrol in Kathy Heiderman’s “Sleep A Million Years”. Cabic heeft smaak.


mij=Fat Cat / Bertus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top