The Dudes – Brain Heart Guitar

the_dudes-brain_heart_guitar.jpgJe hebt van die bandjes waar het hopeloos mis mee blijft gaan. Twee jaar nadat ze eindelijk alle personeelswisselingen, platenmaatschappijproblemen en andere ellende achter de rug hebben, krijgen ze de mogelijkheid om hun debuut op te nemen. Nog weer twee jaar later wordt de plaat zelfs in Europa uitgebracht. Het hoesje wordt aangepast – nieuw! nu nog lelijker! – er komen zelfs twee videoclips als bonus op te staan, maar juichende recensies, ho maar. En ook deze scribent staat niet te juichen. Brain Heart Guitar van het uit Calgary, Canada afkomstige The Dudes is een aardige plaat. Als er niet al een Weezer bestond, zou het zelfs een zeer aardige plaat zijn. In hun eigen stad hebben ze al een zekere reputatie en ze hebben zelfs een killer-track, de publieksfavoriet “Dropkick Queen of the Weekend”. Jammer genoeg is dat ook meteen het enige liedje dat raak is. De rest is er steeds net naast. Net zoals de dame in “Dropkick Queen…” niet echt bestaat – een elk concert bezoekende rockchick waar elk lid van elke band verliefd op is -, vrees ik dat ook het grote succes voor The Dudes onbereikbaar is. Hoe sympathiek hun uitstraling ook is, hoe hard ze ook werken: meer dan een goedbedoelde poging om sympathieke rockliedjes met een fijn popgevoel te schrijven is Brain Heart Guitar niet.


mij=One Four Seven Records

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top