Dr. Dog – Fate

Dr. Dog - FateZe bestaan nog, bands die niet modern of hip hoeven te zijn, en die ook al niet jokken over hun (vaak overduidelijke) invloeden. Dr. Dog is er daar eentje van. Het vijftal uit Philadelphia maakt werkelijk tijdloze muziek, maar past desondanks (of misschien wel juist daardoor) prima in het rijtje van tegenwoordig toch wel hippe bands als Fleet Foxes, My Morning Jacket, Wilco (voor wie ze ooit supportact zijn geweest) of Port O’Brien. In die roots-, country- en folkhoek moet je Dr. Dog namelijk zoeken. Maar er zijn vooral ook oudere invloeden te horen. Zo klinken luid en duidelijk The Beatles door in “From”, ouderwetse honkytonkpiano’s in “Army of Ancients”, jengelende country-gitaren en soms zelfs blazers. Hierdoor liggen ook gelijkenissen met The Band, The Byrds en The Zombies op de loer. Niet dat daar iets mis mee is: beter goed gejat dan slecht verzonnen. Zanger Scott McMicken tenslotte doet met zijn licht hese, gevoelige stem regelmatig denken aan de zanger van The Frames, Glen Hansard, en dat is een compliment. In november doet Dr. Dog Nederland aan voor een korte tour, en dit lijkt me nu typisch zo’n band die je live moet zien en horen. Vakmanschap is meesterschap.


mij=Pack The Van / Rough Trade

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top