Gary Louris & Mark Olson – Ready For The Flood

Mark Olson & Gary Louris - Ready For The FloodIk kondigde al bij de recensie van Gary Louris‘ solo-cd Vagabonds aan dat deze cd er aan zat te komen, maar Ready For The Flood is er sneller dan ik verwacht had. Het mooie is, dat het tweetal Mark Olson & Gary Louris ook weer samen op tournee gaat. Dat is iets om naar uit te kijken. Het is niet eens dat Ready For The Flood een überbriljante cd is, dat is het, alhoewel echt wel heel goed, namelijk niet. Maar waar het om gaat zijn de hartverwarmende momenten dat ‘ie wel briljant is. De momenten waarop de samenzang tussen Louris en Olson uit mijn speakers of koptelefoon schalt. Er zijn niet veel stemmen die zo voor elkaar gemaakt lijken te zijn dan de twee van deze (voormalige) Jayhawks-helden. En als ze elkaar op gitaar dan ook nog eens ragfijn aanvullen, kan ik mijn geluk niet meer op. Een ogenschijnlijk simpel liedje als het mijmerende “Black Eyes” bezorgt me dan keer op keer kippenvel van kruin tot kont. Het laat weer eens goed horen hoe de Jayhawks uit hun begintijd eigenlijk gemist dienen te worden. Chris Robinson, die ook Louris zijn solo-plaat opnam, zat voor Ready For The Flood ook achter de knoppen en heeft de boel relatief kaal in kaart gebracht. Het gaat in de eerste plaats om het samenspel en samenzang van Olson en Louris en pas een heel eind verder in de mix komen de andere instrumenten eens op duiken. Het maakt Ready For The Flood tot een intiem album dat klinkt als twee elkaar uit het oog verloren vrienden die hun vriendschap nieuw leven in geblazen hebben, maar elkaar nog aftasten. Je kunt niet anders dan dankbaar zijn dat dit überhaupt gebeurd is en er van genieten. Vooral dat.


mij=Hacktone / Rough Trade

10 Comments

  1. oehoe

    Heerlijk ze weer samen te horen! De mix is perfect in mijn oren, geen toeters en bellen, de nadruk op acoustisch met hier en daar ‘n electrisch ruggensteuntje dat terecht op de achtergrond staat. ‘t Niveau van Hollywood Townhall en Tomorrow The Green Grass wordt niet gehaald door ‘t ontbreken van stevig electrisch gitaarwerk op zijn tijd maar deze CD laat horen dat de combinatie Olson/ Louris zijn magie niet verloren heeft.

  2. oehoe

    Heerlijk ze weer samen te horen! De mix is perfect in mijn oren, geen toeters en bellen, de nadruk op acoustisch met hier en daar ‘n electrisch ruggensteuntje dat terecht op de achtergrond staat. ‘t Niveau van Hollywood Townhall en Tomorrow The Green Grass wordt niet gehaald door ‘t ontbreken van stevig electrisch gitaarwerk op zijn tijd maar deze CD laat horen dat de combinatie Olson/ Louris zijn magie niet verloren heeft.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top