The Sound Of Animals Fighting – The Ocean And The Sun

the_sound_of_animals_fighting-the_ocean_and_the_sun.jpgThe Mars Volta, die zijn uniek! Of dat ze ook goed maakt, dat is een tweede. Ze zijn goed in experimenteren, maar dat is ook meteen hun probleem. Ik heb het niet zo op die wisselende ritmes, ik word er onrustig van. Maar dan ineens staat er op zo’n album een prachtnummer, neem bijvoorbeeld het nummer “The Widow” van het album Francis The Mute. Maar goed, nu hebben we het over The Sounds Of Animals Fighting, in mijn ogen een duidelijk The Mars Volta-adept, alleen dan zonder de karakteristieke stem van Cedric Bixler Zavala (van wie ik ook eerst dacht dat het een vrouw was). The Sounds Of Animals Fighting is geen vaste band, het is een samenwerkingsverband met sinds 2004 wisselende muzikanten. Op dit derde album zijn dat artiesten uit bands als Rx Bandits, Circa Survive en The Autumns. Ze verbergen hun identiteit (slecht) onder hun maskers van o.a. een wolf, een nachtegaal, een walrus en een lynx. Niet omdat ze zo lelijk zijn, maar om zo de luisteraars niet van de muziek af te leiden. Ondanks hun mooie maskers verzanden zij ook geregeld in chaotische ritmes en zangpartijen, en ook hier word ik onrustig van. Maar dan weten ze me te verrassen met het behoorlijk toegankelijke “Uzbekistan”, een nummer dat niet is ingezongen door de mannen maar door (waarschijnlijk) Jessica McWhirter. In mijn geval is dat een verademing, ik hoor ver weg zelfs een beetje UNKLE in dat nummer. Daar onderscheiden ze zich ook van The Mars Volta, ze maken veel meer gebruik van elektronica en drumcomputers, waardoor de muziek misschien beter te verhapstukken is.


mij=Epitaph

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top