AC/DC – Black Ice

AC/DC - Black IceWereld opgepast: er komt een nieuwe cd van AC/DC. En dat zullen we weten, want de laatste dagen word je doodgegooid met radiocommercials met de aankondiging van hun nieuwe album Black Ice. Alsof dat nodig is, het is het eerste album in acht jaar en het album is nu al 400.000 keer illegaal gedownload in een week tijd, nog voor de officiële release. Zet daar de 80.000 van Keane en 100.000 van Oasis tegenover en je begrijpt dat er dus veel vraag naar komt. Maar is dat gegrond? Ik kan heel eigenwijs zijn en klagen dat er niks aan vernieuwing te vinden is op dit album. Of dat ik graag wat meer afwisseling had gezien in het songmateriaal. Maar ja, dit is AC/DC en iedereen weet dat deze Australische rockers al dertig jaar hetzelfde kunstje flikken. Een kunstje wat ze overigens wel ontzettend goed beheersen omdat ze het zelf hebben uitgevonden. Dus ja, de vraag is gegrond, zolang er nog geen opvolgers klaarstaan (hoewel, Airbourne doet naar mijn mening een aardige poging tot opvolging). Brian Johnson klinkt nog steeds als een krolse kat die net een stok in zijn hol gepord krijgt. Angus soleert en rifft er heerlijk op los. De ritmesectie heeft nog niets van zijn kracht verloren. Zelfs de songtitels zoals “Rock ‘n roll train”, “Decibel”, “Black ice” en “War machine” klinken als vertrouwd. Maar eerlijkheid gebied mij te zeggen dat ik vermoed dat deze cd alleen een excuus is voor de heren om weer om op toer te gaan om die oude klassiekers weer te gaan vertolken. Want klassiekers staan er zo op het eerste gehoor nog niet op deze cd. Geeft niks, tot maart 2009 (de heren staan dan Ahoy) kunnen we los op dit nieuwe materiaal. Misschien is het internet dan tegen die tijd ook hersteld van de waarschijnlijke crash die de voorverkoop van het Ahoy-concert(en?) gaat veroorzaken.


mij=Columbia / Sony

32 Comments

 1. Stefan

  ‘Brian Johnson klinkt nog steeds als een krolse kat die net een stok in zijn hol gepord krijgt.’
  Wat een KUTrecensie zeg.
  Hier is weer duidelijk iemand aan het schrijven geweest met de enige en enigste bedoeling om de beste rock n roll band ter wereld met 1 zin de grond in te trappen.
  Zielig gewoon.

 2. Ben

  Lekker hè? Schelden om het schelden.. En natuurlijk lekker anoniem.. Afijn je hebt de recensie (behalve die ene zin)óf niet gelezen óf niet begrepen.
  Vind hem overigens best lekker. Nee vernieuwend is het niet en zal het nooit worden, maar hij klinkt wel redelijk fris en er klinkt weer ouderwets speelplezier in door.

 3. Danny

  Goh, ik bedoelde dat eigenlijk niet eens negatief maar juist iets positiefs. Zo hoort Brian Johnson te klinken. Bedoel echt zingen is het niet, maar het klinkt in ieder geval wel lekker.

 4. Stefan

  Hoezo anoniem Ben? Mijn naam staat er toch bij of niet? De enige reden waarom ik mijn emailadres er niet bij zet is omdat het mij weer n heleboel spam oplevert in mijn mailbox en daar zit ik niet op te wachten.
  Danny: Ik vind het echt negatief, sorry dat ik mij dan zo banaal uitliet maar ik vind het echt niet leuk om zoiets te lezen. Dat kan je ook anders brengen. Als je dan in die recensie zelf zegt: Zo hoort Brian Johnson te klinken, echt zingen is het niet maar het klinkt in ieder geval wel lekker, prima, dan komt het tenmiste objectief over. Maar zoals het er nu instaat komt het op mij over als het neersabelen van AC/DC in 1 enkele zin en dat komt op mij gewoon over als n rooie lap op n stier (wat ook slaat als n tang op n varken want n stier kan geen kleuren onderscheiden).
  Anyway, denk allemaal lekker over mijn reactie wat u wilt denken, hij staat er voor iedereen om te lezen, en ik ben een impulsief persoon.
  Laat ik wel stellen, het is geen aanval op jou persoonlijk, Danny, het is gewoon voor mij 1 zin die de hele recensie teniet doet en de band de grond intrapt.
  Dat is mijn mening en daar denk ik wel recht op te hebben.

 5. Stefan

  Hoezo anoniem Ben? Mijn naam staat er toch bij of niet? De enige reden waarom ik mijn emailadres er niet bij zet is omdat het mij weer n heleboel spam oplevert in mijn mailbox en daar zit ik niet op te wachten.
  Danny: Ik vind het echt negatief, sorry dat ik mij dan zo banaal uitliet maar ik vind het echt niet leuk om zoiets te lezen. Dat kan je ook anders brengen. Als je dan in die recensie zelf zegt: Zo hoort Brian Johnson te klinken, echt zingen is het niet maar het klinkt in ieder geval wel lekker, prima, dan komt het tenmiste objectief over. Maar zoals het er nu instaat komt het op mij over als het neersabelen van AC/DC in 1 enkele zin en dat komt op mij gewoon over als n rooie lap op n stier (wat ook slaat als n tang op n varken want n stier kan geen kleuren onderscheiden).
  Anyway, denk allemaal lekker over mijn reactie wat u wilt denken, hij staat er voor iedereen om te lezen, en ik ben een impulsief persoon.
  Laat ik wel stellen, het is geen aanval op jou persoonlijk, Danny, het is gewoon voor mij 1 zin die de hele recensie teniet doet en de band de grond intrapt.
  Dat is mijn mening en daar denk ik wel recht op te hebben.

 6. Danny

  En ik vind dat ik het recht heb om Brian een krolse kat met een stok in zijn hol te noemen ;-). Ik hoef niet objectief te zijn, een recensie is altijd subjectief omdat het een mening verkondigt.

 7. Anonymous

  Prikkie: Donald Duck van de hardrock? Haha, daar kan ik nog om lachen, dat is humor. Wat Danny doet is gewoon iemand van een van de beste, misschien wel DE beste, rock n roll band ter wereld afzeiken. Alsof ie t zelf beter kan.
  En Storm: ja, Bon is dood. Maar die is al 28 jaar dood. Get over it 🙂

 8. Prikkie

  Knurftus (Stefan, neem ik aan?): Danny’s omschrijving heb ik helemaal niet als afzeiken ervaren. Het is dus in de eerste plaats een misverstand, niet meer en niet minder.
  Magicwoman: misschien kun je eerst eens naar de basisschool om leestekens en hoofd- en kleine letters helemaal onder de knie te krijgen? Daarna moet je misschien ook even een cursus Internet voor beginners volgen. Wij zijn geen journalisten en pretenderen dat ook niet te zijn. Dat jij blijkbaar meent te moeten bepalen wie hier wel of niet iets mag schrijven, lijkt me vooral lastig voor jou…

 9. Prikkie

  Knurftus (Stefan, neem ik aan?): Danny’s omschrijving heb ik helemaal niet als afzeiken ervaren. Het is dus in de eerste plaats een misverstand, niet meer en niet minder.
  Magicwoman: misschien kun je eerst eens naar de basisschool om leestekens en hoofd- en kleine letters helemaal onder de knie te krijgen? Daarna moet je misschien ook even een cursus Internet voor beginners volgen. Wij zijn geen journalisten en pretenderen dat ook niet te zijn. Dat jij blijkbaar meent te moeten bepalen wie hier wel of niet iets mag schrijven, lijkt me vooral lastig voor jou…

 10. Gelukkig had ik wel gelijk met mijn enigzins vooruitziende blik over de internetverkoop van het Ahoy concert. Okay, internet leeft nog, maar dat kon je van ticketmaster gisteren niet echt stellen. Hoop dat ze ervan leren.

 11. Manmetdemotorzaag

  Ja dat laatste klopt, je kan nu al kaarten kopen voor ac/dc in de goffert a 160 euro ??

  Maar eerlijkheid gebied mij te zeggen dat ik vermoed dat deze cd alleen een excuus is voor de heren om weer om op toer te gaan om die oude klassiekers weer te gaan vertolken.”
  Hmm echte klassiekers zijn volgens mij ook niet aanwezig, maar Stormy may day en money made krijg ik al enkele weken niet uit mn hoofd.

 12. Manmetdemotorzaag

  Ja dat laatste klopt, je kan nu al kaarten kopen voor ac/dc in de goffert a 160 euro ??

  Maar eerlijkheid gebied mij te zeggen dat ik vermoed dat deze cd alleen een excuus is voor de heren om weer om op toer te gaan om die oude klassiekers weer te gaan vertolken.”
  Hmm echte klassiekers zijn volgens mij ook niet aanwezig, maar Stormy may day en money made krijg ik al enkele weken niet uit mn hoofd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top