Big Low – The Junction In Two Rivers

Big Low - The Junction In Two RiversIk was blijkbaar niet de enige die al een hele poos zat te wachten op een nieuwe Big Low-cd. Dat meen ik althans te mogen concluderen na het lezen van de comments bij de foto die Dennis afgelopen week maakte bij hun concert in het voorprogramma van André Manuel. Big Low’s eerste cd Ghost Hunt Migration heb ik, sinds ik ’em gerecenseerd heb, nog met grote regelmaat uit de cd-kast getrokken. En als een ware Pavlovhond ging ik vervolgens elke keer even kijken op de Smoked Recordings-site of er een update van Dan Tuffy was over een nieuw te verschijnen cd. Dat deed ik met de eerste tot de tweede uitkwam en na de tweede deed ik hetzelfde. En dus wachtte ik al dik drie jaar. Nu ligt The Junction In Two Rivers al tijden overuren te maken in mijn cd-speler. Eindelijk. En gelukkig stellen Dan Tuffy en zijn twee collega’s Michiel Hollanders en Marc Constandse alles behalve teleur. Maar dat kondigt de band stiekem ook al aan door het openingsnummer “I Won’t Let You Down” te noemen. Dat straalt wel zelfverzekerdheid uit. Terecht in dit geval, want aan de hand van Aussie Tuffy heeft de band zich verder ontwikkeld. Ik zou het consistenter kunnen noemen, maar dat vind ik altijd zo’n vies woord als je praat over zoiets als muziek. Het maakt ook niet uit, ik houd nu eenmaal veel van de verhalende liedjes van Tuffy. Hij zingt vaak niet eens echt, maar praat met zijn donkere stem terwijl hij en zijn band prachtige muziek maken. Dat levert fraaie dingen op, zoals bijvoorbeeld “Deliberately Free”. Op de Smoked Recordings-site noemt de band zich een must-hear voor fans van Calexico, Woven Hand en Tom Waits. Ik kan niet anders doen dan de webmaster hier gelijk in geven, maar wil er graag nog aan toevoegen dat ik The Junction In Two Rivers simpelweg beter vind dan de laatste reguliere releases van alle drie genoemde namen. Zo, dat is er uit. En nu ga ik eerst eens even kijken op de Smoked Recordings-site of er al weer een nieuwe Big Low-cd aankomt. Je bent een Pavlovhond of je bent het niet. Woef.


mij=Smoked / Munich

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top