Mark Wills – Familiar Stranger

Mark Wills - Familiar Stranger‘I had a six pack of beer in the bushes / the weekend I turned eighteen. Snuck out of the back while my mom and dad watch Johnny Carson on TV. / I picked her up at the end of the road. / Red bandana in her hair. / Turned the radio up in that old Datsun truck and drove to God knows where. // Those were the days of thunder / that was a magic summer / Young, dumb and full of wonder.’
No-brainer Kid Rock scoorde een wereldwijde hit met dit soort nostalgie, maar had daar wel Lynyrd Skynyrd‘s “Sweet Home Alabama” voor nodig. Mark Wills doet het op eigen kracht. Nu ja, niet dat hij de liedjes op Familiar Stranger zelf schreef of dat er ook maar een noot origineel en zelfgevonden is. Alle stoere-jongen-klein-hartje redneckcliché’s komen voorbij, maar wel met meer overtuigingskracht dan Kid Rock ooit gehad heeft. Eigenlijk is Familiar Stranger dan ook alleen maar goed omdat elke track niet alleen herkenbaar is, maar ook oprecht gezongen wordt. Hij was een paar jaar uit de spotlights, maar we moeten niet raar staan te kijken als Mark Wills weer de countryster wordt die hij tot een paar jaar geleden was. Op zijn best is hij wanneer hij mag zingen over de belangrijkste zaken in het leven van een southern man: God, zijn afgeragde pickup-truck, Alabama en zijn vaste kruk in de honky-tonk. Dan vergeven we hem zelfs de debiele partyrocker “Panama City” of het stupide “Crazy White Boy”. Ongetwijfeld Kid Rock’s favoriete song van deze plaat.


mij=AGR Television Records / Universal

4 Comments

  1. Ben

    Lekker relaxt voor een brakke zaterdagmorgen bij de koffie. Heeft overigens wel veel meer dat Amerikaanse singer-songwriter gevoel over zich dan heel dat Kid Rock geval. Al wordt ik nog steeds spontaan vrolijk als dat niemendalletje op de radio langskomt tijdens werk.. Kijk trouwens eens voor de grap naar de plays op Wills zijn MySpace.

  2. Ben

    Lekker relaxt voor een brakke zaterdagmorgen bij de koffie. Heeft overigens wel veel meer dat Amerikaanse singer-songwriter gevoel over zich dan heel dat Kid Rock geval. Al wordt ik nog steeds spontaan vrolijk als dat niemendalletje op de radio langskomt tijdens werk.. Kijk trouwens eens voor de grap naar de plays op Wills zijn MySpace.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top