The Courteeners – St. Jude

The Courteeners - St. JudeZanger Liam Fray van The Courteeners heeft nogal een grote mond. Sterker nog, zijn mond is nog groter dan die van mede-Mancunian Noel Gallagher van Oasis, en dat wil wat zeggen. Op St. Jude, in het prima klinkende “What Took You So Long?”, benoemt hij zichzelf tot een ‘Morrissey with some strings’, maar de man mag nog niet eens de grond kussen waar Morrissey op loopt. Het meest origineel klinken The Courteeners nog in het laid-back “How Come”, waarin ze gewoon een goed popliedje neerzetten en dat ze over laten gaan in het op Kings of Leon lijkende “Kings of the New Road”. Muzikaal hebben The Courteeners overigens minder gemeen met Morrissey dan met een band als The Libertines en Arctic Monkeys. Alleen dan wel minder goed. St. Jude is een plaat die dan ook prima past in de Britpoptraditie, met pakkende riffs, pakkende zanglijnen en veel herkenbaarheid, en een plaat die best goed zal verkopen. Maar, en dat is veel belangrijker, ook een plaat die niemand zich over een jaar of vijf nog herinnert. Ondanks het feit dat Liam niet alleen in de pers, maar ook in zijn teksten geen blad voor de mond neemt (‘You’re an average girl with bad teeth’). Zo eentje, dus.


Mij=Polydor / Universal

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

The Courteeners – St. Jude

The Courteeners - St. JudeZanger Liam Fray van The Courteeners heeft nogal een grote mond. Sterker nog, zijn mond is nog groter dan die van mede-Mancunian Noel Gallagher van Oasis, en dat wil wat zeggen. Op St. Jude, in het prima klinkende “What Took You So Long?”, benoemt hij zichzelf tot een ‘Morrissey with some strings’, maar de man mag nog niet eens de grond kussen waar Morrissey op loopt. Het meest origineel klinken The Courteeners nog in het laid-back “How Come”, waarin ze gewoon een goed popliedje neerzetten en dat ze over laten gaan in het op Kings of Leon lijkende “Kings of the New Road”. Muzikaal hebben The Courteeners overigens minder gemeen met Morrissey dan met een band als The Libertines en Arctic Monkeys. Alleen dan wel minder goed. St. Jude is een plaat die dan ook prima past in de Britpoptraditie, met pakkende riffs, pakkende zanglijnen en veel herkenbaarheid, en een plaat die best goed zal verkopen. Maar, en dat is veel belangrijker, ook een plaat die niemand zich over een jaar of vijf nog herinnert. Ondanks het feit dat Liam niet alleen in de pers, maar ook in zijn teksten geen blad voor de mond neemt (‘You’re an average girl with bad teeth’). Zo eentje, dus.

Continue reading“The Courteeners – St. Jude”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top