The Aliens – Luna

The Aliens - LunaEen dagje thuiswerken kan soms heel intensief zijn: je wordt niet gestoord door collega’s en kunt dus lekker doorwerken. Vandaag echter is het wel heel rustig, en dat gaf me de gelegenheid om de nieuwe cd van The Aliens (voortgekomen overigens uit The Beta Band) eens een eerste luisterbeurt te geven. Nooit eerder iets van ze gehoord, en dat verbaast me eigenlijk wel, nu ik Luna in de cd-speler heb zitten. Ik sta namelijk vreemd genoeg nog steeds bekend als progrock-liefhebber, hoewel ik dat genre al jaren geleden achter me heb gelaten. En hoewel Luna niet per definitie een symfonische plaat heeft, heeft het daar wel degelijk elementen van. Al was het alleen al de lengte van een nummer als “Bobby’s Song”, of “Billy Jack”, die allebei ruim tien minuten klokken. En dan worden er ook nog allerlei stijlen door elkaar gemixt: van folk (begeleid door een accordeon) tot elektronica en van de psychedelische Pink Floyd tot ska op zijn Madness‘. Maar ook Beatlesque pop op de single “Magic Man” (voorzien van een prachtige clip trouwens). Sinds ze niet meer bij een grote platenmaatschappij zitten, kan dat ook allemaal, want erg commercieel is het niet natuurlijk. Deze mengelmoes van een cd zal zijn weg naar een niet al te groot publiek vinden, maar zij die hem kopen, worden getrakteerd op een prima luisterervaring!


mij=Pet Rock / Ada / Rough Trade

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top