The Light Brigade – Loosen The Knot

The Light Brigade - Loosen The KnotVier jaar geleden verscheen het debuutalbum The Light Album van The Light Brigade, de band rond de Nederlandse singer-songwriter Gerton Govers. Waar op het debuut duidelijk nog een complete band aan het werk is, lijkt Govers op zijn nieuwe plaat Loosen the Knot vooral zelf de touwtjes in handen te hebben gehouden. Het resultaat is een verzameling van tien rustige tokkelliedjes vol hartezeer. Govers heeft een mooie warme stem die de emotie in zijn muziek goed kan overbrengen. Op enkele nummers, zoals het mooie “With Both My Eyes Closed” doet zijn stem denken aan James Mercer van The Shins. Helaas staan er ook wat mindere nummers op Loosen the Knot, zoals het wel heel erg gemakkelijke “Fragile Heart”. Ook zijn sommige teksten nogal voor de hand liggend, zoals het ongetwijfeld met alle juiste bedoelingen gezongen “Dad”. Een eerbetoon aan je vader zou toch een betere tekst verdienen dan “I sure miss my dad, and all the stories he used to have”. Desondanks blijft er meer dan genoeg te genieten op Loosen the Knot van deze sympathieke troubadour. Wel is te hopen dat Govers binnenkort een goede videomaker tegenkomt want die knullige clip bij “Eager Eyes” kan écht niet hoor.


mij=REEL / Clear Spot

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top