Bonnie Prince Billy with Harem Scarem and Alex Neilson – Is It The Sea?

Bonnie-Prince-Billy_Is-it-the-sea.jpg Twee liveplaten binnen een jaar. Er moet wel een heel speciale reden zijn om dat te doen. Ik kan er twee bedenken. De eerste is dat de tour die Bonnie ‘Prince’ Billy met het Schotse Harem Scarem en drummer Alex Neilson maakte zo bijzonder was, dat ‘ie gedocumenteerd moest worden. De tweede reden zou kunnen zijn dat de BBC de opnames maakte voor een radio-uitzending. Live at the Beeb als keurmerk. Maar ook zonder dat stempel zou Is It The Sea? positieve reacties uit moeten lokken. Van de drie cd’s met live-opnames die de Bonnie Prince de afgelopen jaren uitbracht, is dit veruit de beste. De spanning tussen de vrolijke folkies (en mooie damesstemmen) van Harem Scarem en de immer wankele stem van Oldham komt prachtig tot z’n recht. De klassiekers uit ‘s mans oeuvre krijgen een nieuw, fris arrangement, waardoor veel tracks een ontspannen vrolijkheid meekrijgen. Voeg daar de slimme percussie van Alex Neilson aan toe en Bonnie ‘Prince’ Billy bewijst maar weer eens dat hij bijzonder goed overweg kan met andere muzikanten. Belangstelling voor Keltische folk toonde hij al eerder, maar dat de fiddles zo goed bij zijn eigen liedjes passen, wordt hier pas goed bewezen. Overigens staat zijn nieuwe soloplaat – Brave gaat ‘ie heten – al weer op de rol voor begin 2009.


mij=Domino / Munich

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top