Slipknot

In de hal struikel ik over een knullig mannetje, die wat foto’s aan het maken is van mensen die backstage de trap oplopen. Ik schenk er niet veel aandacht aan. Een half uur later geef ik dezelfde persoon een hand en stelt hij zich voor als Chris Fehn. De nummer #3 van Slipknot, die de rol als percussionist/zanger vervult. ”Ik maak graag foto’s van de plekken waar we zijn geweest, gewoon, voor eigen gebruik. Het gaat allemaal zo snel wanneer je op tour bent en het is allemaal zo geroutineerd. Wanneer ik thuis ben kan ik pas echt genieten, dit doe ik altijd met behulp van foto’s.” Thuis zijn de gemaskeerde heren helaas nog lang niet, hoewel hij dit wel zou willen. “We zijn al heel lang aan het touren, eigenlijk zijn we het allemaal een beetje zat… Ik ben ook super ziek, heb gister en vandaag de hele dag in bed gelegen.” Het bandlid is vandaag lekker eerlijk en ik vraag zonder schaamte dan ook snel door, terwijl hij nog een sigaret aansteekt in de Slipknot-kleedkamer.
Slipknot


mij=Interview: Marz667. Foto's: Paco
All Hope Is Gone World Tour
Het tourleven vinden ze eigenlijk maar saai, vooral deze tour. “Vroeger gingen we altijd de stad verkennen, werden dronken en was het optreden zelf slechts een bijzaak. Momenteel zijn we zo groot geworden dat dit niet mogelijk is. Het draait nu echt om het optreden.” Wanneer hij toch in de stad wilt lopen, kan dit uiteraard zonder problemen. “Omdat ik normaal een masker draag, herkent niemand me. Vaak genoeg ga ik gewoon het voorprogramma bekijken vanuit de zaal” De drummer blijkt namelijk helemaal gek van Children Of Bodom. “Ik kende ze eigenlijk helemaal niet, totdat ik hoorde dat we samen op tour gingen. Toen ben ik ze een paar keer gaan opzoeken en ze zijn geweldig.” Ook de heren van Machine Head vallen in de smaak. “We kennen elkaar al heel erg lang, één van onze eerste tournees was met die jongens.” Vanavond zijn de rollen echter omgekeerd. Toen Slipknot mocht kiezen uit een aantal bands, was de keuze dan ook snel gemaakt: “Machine Head moet mee.”
Slipknot
“Misschien hadden we ook de zaal kunnen uitverkopen zonder de twee grote supports, maar daar gaat het niet om. We brengen het beste bij elkaar. Net als dat Black Sabbath en AC/DC vroeger gingen touren. Dit wil je al metalfans gewoon niet missen.” Dat hierdoor de entreeprijs erg hoog ligt, is volgens de 36-jarige geen probleem. “Ik weet nog wel van vroeger, het maakt niet uit hoe duur het kaartje is, je gaat evengoed. Je neemt een extra krantenwijk of geeft gewoon iets minder uit. Zoiets is nooit een reden om niet te gaan.”
Shawn, Correy, Sid en Chris
Een beetje gamen, een beetje foto's maken, maar ook gitaar spelen. Chris is in de tourbus samen met Shawn, Correy en Sid een aantal nieuwe nummers aan het schrijven. “Het is vooral om de verveling tegen te gaan, maar wellicht dat het nieuwe Slipknot-nummers gaan worden. Of misschien dat we met een heel nieuw project gaan komen, dit kan ik op dit moment nog niet zeggen.”
Slipknot
Volgens Chris is er ruimte genoeg voor al de zijprojecten. “In het begin was ik bang dat Stone Sour in de weg zou zitten, maar momenteel weten we dat dit geen probleem is. Wanneer Corey en James bezig zijn met hun andere band, dan ga ik lekker vissen of gewoon werken, ik ben schilder.” Ook qua fans is het geen probleem, “je merkt dat Stone Sour een eigen aanhang heeft gekregen. Dit hoeven niet per definitie ook Slipknot-fans te zijn, maar het zal zeker overlappen.”
Paradiso en festivals
De vorige keer in Nederland stonden de gemaskerde jongens nog in Paradiso. “Kleine zalen als dat doen we eigenlijk niet meer, ik heb veel meer met grote zalen als vandaag of grote festivals” De reden is niet zo heel gek: “We passen met z'n allen gewoon niet op zo'n klein podium. Het is dan erg passen en meten. We willen lekker kunnen bewegen, zonder zorgen hoeven te maken iemand in de weg te lopen.” Hierdoor zijn festivals een perfecte uitkomst.
Slipknot
De droom van Slipknot zijn er eigenlijk twee. “Er zijn veel geruchten dat we gaan stoppen, maar dit is zeker niet het geval. We hebben nog een aantal dromen die we willen waarmaken. Dingen als headlinen op het Download Festival of uitgroeien tot een band als Metallica.” Dit is meteen de drijfveer van de band. “We zijn momenteel zo groot en populair, dat dit ons beter maakt dan ooit tevoren.” Deze metalband is dan ook één van de weinige, waar nog nooit een wisseling in line-up heeft plaatsgevonden. “We weten allemaal dat dit niet het moment is om te gaan stoppen.”
Wat festivals betreft, komen er waarschijnlijk geen optredens in Europa. “We zouden heel graag in Europa zijn, de volgende zomer, maar we zijn in 2009 vooral bezig met Amerika.” Het kan even duren voordat ze terug in Nederland zijn en het kan even duren voordat er nieuw werk komt, maar het einde is nog lang niet in zicht!

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top