Britney Spears – Circus

Britney Spears - CircusHoe aanstekelijk de muziek van Britney Spears is werd me afgelopen week maar weer eens duidelijk. Ik begon aan de ene kant van de zolder Circus, de nieuwe cd van La Spears, te draaien en in een vloek en een zucht hoorde ik dat er aan de andere kant van de zolder gedanst werd. Nog geen vijf tellen stond de Jongedame naast me, nieuwsgierig te kijken wat ik aan het draaien was, want ze vond het zo’n leuk liedje. Overigens zeg ik het eigenlijk verkeerd als ik zeg dat de muziek van Spears aanstekelijk is. Het zijn vooral de ingehuurde songschrijvers en producers van haar plaat die hier hun kunsten etaleren, want o-o-o wat is Circus weer een driedubbel in het kwadraat overgeproduceerde cd. Ik snap wel waarom ze zich de Princess Of Pop durft te noemen, een prinses laat haar onderdanen het werk doen immers. Toch is het wel jammer dat je echte instrumenten moet zoeken met een loep, want een liedje als “…Baby One More Time” deed het, gespeeld door ‘echte muzikanten’, ook prima. Zingen kan Britney natuurlijk nog steeds voor geen meter, zo ongeveer alle vocalen zijn nog eens flink door een Pro Tools-filter gehaald. Of dacht je echt dat er iemand is die zo kan zingen zoals ze in het rete catchy “Womanizer” doet? Daarnaast leunt Spears zwaar op de backgroundvocalen van ingevlogen vrouwen zoals Nicole Morier (van het electroclashduo Electrocute), Leah Haywood (een Australische) en nog een handvol assistent-prinsesjes. Maar maken al die kanttekeningen Circus nu tot een slechte plaat? Het is maar hoe je het bekijkt. Het ‘product Spears’ weet gewoon heel goed waar haar beperkingen liggen op muzikaal vlak (vrijwel overal dus, behalve in het kennen van haar beperkingen op muzikaal vlak) en buit die uit. Circus is even gelikt en catchy als oppervlakkig; heel erg dus.


mij=Jive / Sony

14 Comments

 1. BenJaaM!n

  “Blackout” was wel een goed album.Het was duister en underground.Smerige producties,lekker dansbaar.Dit album is dan weer commercieel gelikt. Bah het trekt echt op niks!Mwaa of ze kan zingen.Ze heeft een aprt stemgeluid waar je een beetje voor moet zijn,maar zonder de pro-tools,producers etc… zou ze echt nergens staan.Het album komt ook niet geloofwaardig over.kom nu,BitBit heeft echt geflipte dingen gedaan in het verleden.En dan ga je lekker onschuldig op hoesje staan.

 2. @Sophie:
  De grotemensenwereld zit vol oneerlijkheid en teleurstellingen… En soms lees je iets of hoor je iets waarvan je liever niet wilt dat het zo is. Bijvoorbeeld dat Sinterklaas niet bestaat, of dat Britney Spears niet kan zingen. Dat is niet altijd fijn! Maar het betekent niet dat je haar muziek niet mooi mag vinden, hoor… Je mag toch ook nog steeds pakjes openmaken op 5 december?

 3. bjrn__

  tegen forestsounds..
  ik vind ook dat ze wel kan izngen. kijk ze is idd niet de beste zangeres, maar zingen kan ze wel.. ik bedoel. er is helemaal niet zo veel aan vervorming gedaan.. dat is gewoon haar stem. womanizer is wèl duidelijk verlaagt, maar als je keek naar haar docu, dan zag je ook dat het nummer trouble precies hetzelfde gezongen werd als in het origineel. alleen zat er alleen een echo achter. en my baby vind ik nog steeds damn goed gezongen ^^
  je kan een hoop over haar zeggen, maar ze blijft gewoon geweldig in een nummer overbrengen. en ze laat in my baby een best goede stem horen. in de coupletten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top