Of Montreal – Skeletal Lamping

Of Montreal - Skeletal LampingTwee dingen. Ten eerste leerde ik of Montreal pas kennen bij de vorige plaat Hissing Fauna, Are You the Destroyer? en toen wist ik nog niet dat die plaat ten onrechte niet mijn jaarlijstje van 2007 haalde. Ten tweede miste ik het optreden van of Montreal in Paradiso, nog net in 2007, omdat ik die vorige plaat te láát leerde kennen. Daarom zag ik mijn kans schoon en vroeg ik zanger Kevin Barnes zelf nog voor het uitkomen van Skeletal Lamping waarom de band in ‘s hemelsnaam niet nog een keer Nederland aan zou doen. De Europese tourdata waren al bekend en daar zat Nederland niet tussen. Het artwork van de nieuwe plaat was bekend: bij de vinylversie een uitklapbaar paard, bij de cd-versie een andere uitklaphoes. Allemaal even prachtig. Die plaat die kon niet meer tegenvallen. Toen Skeletal Lamping uitkwam moest ik er desondanks enorm aan wennen. Meer dan op Hissing Fauna gaat deze plaat werkelijk álle kanten op. Het is de plaat van de geestelijk behoorlijk actieve Kevin Barnes. Het zijn zijn dromen, het is zijn Prince-fascinatie, zijn glamrockachtergrond, zijn seventiesvoorkeuren, zijn enorme muzikale talent. Ik had een paar maanden om aan deze plaat te wennen alvorens deze alsnog in mijn jaarlijst zou komen. Wat of Montreal doet en deed vind ik geweldig, zo heb ik besloten. Het is te hopen dat Kevin zijn paard meeneemt naar Paradiso. Hij heeft naar me geluisterd.


mij=Polyvinyl / Sonic

5 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top