The Organ – Thieves

The Organ - ThievesIk was oprecht teleurgesteld toen The Organ er eind 2006 de brui aan gaf. Hun album Grab That Gun vol indiepop met een new wave-fundament was en is een genot voor mijn oren. De warme Riha-orgeltjes, de gortdroge baslijntjes en de stem van zangeres en fotomodel Katie Sketch maakten een grote indruk. Heftige tourschema’s deden de band de das om, zo vertelde zij later, de druk werd te groot en de interne spanningen werden onhoudbaar. En nu dan toch plotseling zes nieuwe nummers op Thieves. Opgenomen in stukjes en beetjes, omdat de dames naar verluidt nog steeds niet allemaal door één deur kunnen, gaat Thieves verder waar de band eind 2006 gebleven was. Melancholische melodieën, desperate teksten en weer die transparante jaren tachtig-productie. Ik schreef al eens dat Katie klinkt als het verloren zusje van Morrissey, nou, daar is nog steeds geen woord van gelogen. Hoogtepunten op dit mini-album zijn het prachtige “Don’t Be Angry” en de opener “Even in the Night”. Opvallend is dat er in “Can You Tell Me One Thing” zelfs een poging tot humor wordt gedaan met ‘I skateboard to your house and fall, skateboard’s not a verb at all’. Zes liedjes die zó voorbij zijn maar toch diepe indruk maken. Hopelijk begraven ze de strijdbijl nog eens wat vaker.


mij=Mint Records

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top