Welcome Wagon – Welcome To The Welcome Wagon

The Welcome Wagon - Welcome To The Welcome WagonEr zijn maar weinig boontjes zo heilig als Sufjan Stevens. Als hij niet over een van de Amerikaanse staten zingt dan gaat het waarschijnlijk over kerst of andere kerkelijkheden. Zo bracht hij in 2004 al Seven Swans uit, een album vol referenties aan verhalen uit de bijbel, en in 2006 verscheen zijn boxset met kerstliedjes. Op deze boxset werkte hij ook samen met een predikant van een Resurrection Presbyterian kerk in New York. Deze predikant, Vito Aiuto, is samen met zijn vrouw Monique aan het musiceren geslagen en onder de bezielende leiding van Stevens is hieruit onder de suffe naam Welcome to the Welcome Wagon een waar meesterwerk ontstaan. Uit de eerste regel tekst blijkt overigens wel meteen dat het niet om standaard hallelujah-gospel gaat: ‘Up on a mountain our Lord is alone, without a family, friends or a home.’ Alleen de covers “Jesus” van Velvet Underground en “Half A Person” van The Smiths hebben een duidelijk gospelsausje gekregen. De ‘recorded, produced, arranged by’ invloed van Stevens is nadrukkelijk aanwezig op de cd maar toch heeft hij uit respect voor het talent van het echtpaar Aiuto een gepaste afstand bewaard. Wel heeft hij het voor elkaar gekregen om dit duo twaalf pareltjes te laten opnemen waar zelfs de fanatiekste atheïst de charme van zal kunnen inzien.


mij=Asthmatic Kitty / Konkurrent

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top