VA – Where You Gonna Go? Motor City Garage Bands 1965-1969

VA-Where_You_Gonna Go.jpg Er hangt om verzamelaars als deze altijd de sfeer van onterecht vergeten of nooit eerder gehoorde goudklompjes – de naam Nuggets kwam niet zomaar uit de lucht vallen. Toch stonden zelfs op de box die het genre muntte hits. Veel hits. En op Where You Gonna Go? Motor City Garage Bands 1965-1969, de nieuwste uit een bijna onafzienbare rij platen die jonge bandjes uit de jaren zestig verzamelt, is dat niet anders. Eigenlijk is deze collectie opgezet rond één enkele band die twee hits achter elkaar scoorde. Weliswaar regionale hits, maar toch kwamen ze terecht in Billboard’s Regional Breakout Charts. Voor wat het waard is: de toppers daaruit kwamen in de Bubbling Under Charts terecht. The Unrelated Segments, want daar gaat het hier om, schreven een aantal diamantjes bij elkaar, waarvan “The Story Of My Life” het meeste faam verwierf, gevolgd door “It’s Not Fair”. Maar ook “Cry, Cry, Cry” (niet die van Johnny Cash) spat uit het vinyl. Een andere minor classic is “Farmer John” (wel dezelfde als die van Neil Young), hier te vinden in de versie van The Tidal Waves. Deze band is ook niet onder een steen vandaan gevist, want in hun hoogtijdagen toerden ze door de Verenigde Staten in het voorprogramma van The Animals en Herman’s Hermits. Niks zeldzame goudklompjes dus, wel een mooie verzameling bijna vergeten, energieke garagebands uit Detroit.


mij=Cicadelic Records / ClearSpot

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top