Hush Arbors – s/t

Hush Arbors.jpgHet is meer een EP, zo kort is de titelloze plaat die Hush Arbors eind vorig jaar uitbracht. Aan het lijstje met links op de homepage van dit project van Keith Wood kun je al zien waar je hem moet plaatsen: Akron/family, Current 93 (waarvan hij een los-vast bandlid is) en Six Organs of Admittance vormen samen de driehoek waarin Keith Wood zich blijkbaar thuisvoelt. Maar hij heeft meer bekende vrienden. Zo stond hij met Andrew W.K., Alex Neilson en Matt Sweeney op het podium en speelde hij met Thurston Moore. Op eigen kracht maakt hij nummers die in de basis folky zijn maar waar hij een psychedelische draai aan geeft. Die psychedelica kan dan gierend uit de bocht vliegen (de plaat opent met een woeste gitaarstorm), maar ook losjes en akoestisch klinken. Keith Wood komt uit Virginia en daar komt prachtige folk vandaan. Het doel van Hush Arbors is blijkbaar om te kijken in hoeverre die rustieke liedjes opgeblazen, omgedraaid, uitgeknepen en met gitaarnoise overgoten kunnen worden. Het is een korte storm die de luisteraar over zich heen krijgt, maar wel een aangename en verkwikkende. Bijzonder plaatje voor avontuurlijke luisteraars.


Mij= Ecstatic Peace! / Konkurrent

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top