Wintersleep – Welcome To The Night Sky

Wintersleep_Welcome-to-the-Night-Sky.jpgHet lijkt wel of het steeds vaker voorkomt: platen die pas een jaar of langer na verschijning in Noord-Amerika, de oversteek naar Europa maken. Je zou verwachten dat het wereldwijde web voor een snellere ontdekking van allerlei meer en minder glanzende pareltjes zou zorgen. Hier hebben we er weer eentje: Welcome to the Night Sky is de derde plaat van het uit Halifax, Canadese afkomstige Wintersleep. In 2007 in hun thuisland verschenen en nu tot Nederland doorgedrongen. Breed uitwaaierende gitaarrock met de juiste dosis diepgang. Niet zo theatraal als Arcade Fire, maar die landgenoten kijken wel goedkeurend toe. Net zoals we The Tragically Hip ergens in de verte herkennen. Ze zijn niet bang voor een beetje afwisseling en er komen ook plots onverwachte namen om de hoek kijken. Wat te denken van “See My Ghost” dat het product lijkt te zijn van een samenwerking tussen Paul Simon en Big Country. Die associatie kan overigens ook komen door de invloed van producer Tony Doogan (die we kennen van onder meer Belle & Sebastian en Super Furry Animals). De rij van namen die genoemd moeten worden, is meteen de achilleshiel van deze band. Er lijkt veel van anderen en maar weinig van henzelf op Welcome to the Night Sky te horen te zijn. Hoe prettig deze plaat ook wegluistert.


Mij=One Four Seven / Munich

6 Comments

  1. Joyce

    En bij mij stond hij al in een jaarlijst, volgens mij zelfs van 2007? Maar goed dat hij alsnog hier uitkomt, fijne band! Overigens waren ze vorig jaar ook al in Nederland, als ik me niet vergis.

  2. Met ‘See My Ghost’ bedoelen jullie ‘weighty Ghost’ neem ik aan? Vind dat trouwens het minste nummer van de plaat en niet echt representatief. Tragically Hip hoor ik wel af en toe maar vooral ook de invloeden van Pearl jam, al is dat wat duidelijker aanwezig op hun eerste 2 platen. Hoe dan ook, uitstekende band die ook live weet te imponeren. Ga dat gerust gezien.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top