Didium & The Black Bonnie Picture – Whimsical Beauty

Didium & The Black Bonnie Picture - Whimsical BeautyStop Jarvis Cocker, Lloyd Cole en Kevin Rowland in een blender en er komt een Deense Didium uit. Een Didium die nog maar 23 jaar oud is en zojuist zijn debuutalbum Whimsical Beauty heeft uitgebracht. Dit deed hij met behulp van twee beeldschone achtergrondzangeressen en vier muzikanten: de Black Bonnie Picture. In Denemarken werd de band vorig jaar ontdekt door een muziekblad en vervolgens wonnen ze diverse (geld)prijzen, waarmee dit debuut werd gefinancierd en uitgebracht. Waar bij een debuut artiesten regelmatig nog wat zoekende lijken, blaken Didium en zijn band van het zelfvertrouwen en hebben vooral speelplezier. “The Twisted Way of Blues” heeft de uitbundigheid van Dexy’s “Come On Eileen” en “No Drive” de dramatiek en zelfspot van Pulp. De composities zijn zonder uitzondering sterk en afwisselend, met als uitschieter het ruim zeven minuten durende “Feeling from the Start”, dat zo enorm over the top is dat zeldzame hoogtes worden bereikt. De titeltrack (en afsluiter) is net een paar graden minder dramatisch, maar is een nummer waar Jarvis Cocker zich zeker niet voor zou hoeven schamen. De naam van dit album dekt de lading zonder enige twijfel.


mij=Frisker / Suburban

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top