Kristofer Aström – Sinkadus

Kristofer_Astrom_-_Sinkadus.jpgJe doet zo eens wat onderzoek als je een cd krijgt van een onbekende artiest. Althans, een voor mij onbekende artiest. Storm recenseerde ‘s mans band Fireside al eens en ik vond een optreden op Crossing Border. Dat betekent dat ik zijn pad al eens gekruist ben, want Crossing Border sla ik niet over. Daarnaast heeft Kristofer Aström, naast de al genoemde Fireside, nog een tweetal bands en doet hij solodingetjes. Ik had dus nog nooit van hem gehoord. Helaas moet ik erbij zeggen. Want Aström’s laatste cd, Sinkadus, is goed. Heel erg goed. Mooie gedragen nummers in een singer/songwriterstijl. Soms ondersteund door een zangeres, maar altijd met prettig relaxt gitaarspel. Een beetje vergelijkbaar met het solowerk van Eddie Vedder, op wiens stem die van Aström lijkt. Hoogtepunt van de plaat is zeven en een half minuut durende Me & The Snakes, dat van een vergelijkbare klasse is als Death Cab for Cuties fenomenale “I Will Possess Your Heart”. De hele plaat zal Death Cab for Cuties ook wel aanspreken. Sinkadus is in ieder geval jaarlijstjesvoer en ik heb mezelf weer opgezadeld om mij me door Aströms backcatalogue heen te akkeren, op zoek naar nog meer pareltjes. Wat een klotebaan is dit toch…


mij=Startracks / Konkurrent

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven