The Black Box Revelation – Silver Threats

Black Box Revelation - Silver ThreatsMocht je, net zoals ik, geregeld naar Studio Brussel luisteren dan is het je vast niet ontgaan dat er een nieuw album van The Black Box Revelation aan zat te komen. Het is feest voor de Belgen die graag met hun wijsvinger en pink in de lucht staan en het mooie is dat wij Nederlanders gewoon mee mogen doen met de release van Silver Threats. The Black Box Revelation bestaat uit twee jochies die slechts gewapend met drums, gitaar en een een krachtige stem het publiek te lijf gaan. Hier en daar hoor ik overigens meer instrumenten op dit album, zoals een orgeltje in opener “High On A Wire”. Bij dit nummer moet ik door de manier van zingen zelfs aan Oasis moet denken. Het duo brengt rock met de nodige bluesinvloeden. Ik moet hier en daar zelfs aan The Stones in hun betere jaren denken, zoals in “5 O’clock Turn Back The Time”. Het geluid verschilt overigens niet erg van hun debuut Set Your Head On Fire, maar door de productie van Mario Goossens is het wel vetter geworden. Goossens kennen we uiteraard als drummer van Triggerfinger en als The Black Box Revelation dezelfde carrièrelijn volgen dan komt het vast helemaal goed. Heel rockend Nederland is nu nog niet om, maar zeker als ze op de komende zomerfestivals spelen, dan lijkt het mij een kwestie van tijd dat wij ook plat gaan.


mij=PIAS

5 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven