The Gilded Palace Of Sin – You Break Our Hearts, We'll Tear Yours Out

the_gilded_palace_of_sin-you_break_our_hearts_well_tear_yours_out.jpgMocht je weten wie er verantwoordelijk was voor het album The Gilded Palace Of Sin dan lijkt het me zeer waarschijnlijk dat je wild begint te kwispelen bij het horen van deze bandnaam. Als je liefhebber bent van het werk van Gram Parsons en The Flying Burrito Brothers dan word je echter wel op het verkeerde been gezet. Er komen bij mij namelijk andere associaties op bij het beluisteren van -hou u even vast- You Break Our Hearts, We’ll Tear Yours Out. Ik moet namelijk sterk denken aan het dreigende van Sixteen Horsepower, de wispelturigheid en het experimentele in de nummers van John Cale of aan de kracht en het bijbelse in de liedjes van Nick Cave en zijn Bad Seeds. Het lijkt dan ook geen toeval dat dit album uitkomt op het label Central Control van oud-Bad Seed-lid Barry Adamson. The Gilded Palace Of Sin zijn drie heren uit Manchester en You Break Our Hearts, We’ll Tear Yours Out is hun indrukwekkende debuut. Tien liedjes brengen ze uit, en daar moeten we het even mee doen. Gezien het ontbreken van concerten vrees ik dat ze de verwachtingen die hun bandnaam schept, nooit waar zullen kunnen maken, maar ik ben onder de indruk van deze release. Deze cd blijft voorlopig bij mijn cd-speler in de buurt liggen.


mij=Central Control / Konkurrent

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven