Maria Timm – The Plan

Maria Timm - The PlanSoms ben ik van het ene op het andere moment ineens blij. Dat kan variëren van kleine binnenpretjes tot uitbundige vrolijkheid met bijbehorende vreugdedansjes. Dat laatste voornamelijk binnen de veiligheid van de eigen huiskamer. Indien gewenst met de gordijnen gesloten, maar dat is geen vereiste. Zo kan het zijn dat uitbundige vrolijkheid mij plotseling overvalt op onhandige locaties. Als er bijvoorbeeld onverwachts een liedje dat ik toevallig wel heel erg leuk vind uit de geluidsinstallatie van de supermarkt schalt. “Dirty Place” van de Deense deerne Maria Timm is zo’n liedje. Omdat de gemiddelde hamsterende supermarktbezoeker niet op uitbundige vrolijkheid berekend is, probeerde ik die energie kanaliseren met een pas-de-deux met mijn winkelwagentje. Het kleine binnenpretje kreeg ik bij het mailtje van Storm met de woorden: ‘Dit is echt iets voor jou.’ Hij zit er wat dat betreft namelijk niet vaak naast. De liedjes op MySpace deden mij al grijnsbreed glimlachend meehupsen. Toen ik The Plan in al zijn glorie beluisterde, wist ik het na de niet geheel vlekkeloze landing – dat wordt een fikse blauwe plek – bij mijn afsluitende dubbele axel zeker: Maria Timm gaat het voor mij helemaal worden in 2010! Hoe kan het ook anders met elektropop-parels als lekkernijen uit een zelfgeschepte snoepzak die mij in een frisse adem doen refereren aan Lykke Li, Annie, The Knife, Alice Rose en Moloko (toen Roisin nog tight sweaters droeg). Genoeg getypt. Meubilair aan de kant. Tijd voor nog een vreugdedans!


mij=V2

2 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven