Tricky Meets South Rakkas Crew

Tricky Meets South Rakkas CrewWat is de overeenkomst tussen Tricky en Britney Spears? Bijzonder weinig zou je denken, maar toch hebben beiden samengewerkt met het productieduo South Rakkas Crew uit Florida. Op Tricky Meets South Rakkas Crew zijn tien nummers van Tricky’s laatste album Knowle West Boy voorzien van een dancehall-sausje, waardoor eigenlijk een compleet nieuwe plaat is ontstaan. De behandeling van de South Rakkas Crew gaat veel verder dan remixen. Waar van de nummers op het origineel een typisch sombere Tricky-dreiging uitgaat, is op Tricky Meets South Rakkas Crew vooral de lichtheid en luchtigheid die opvalt. Van de originele nummers is bijzonder weinig overgebleven en zelfs als je het origineel en de South Rakkas-versie van een track vlak na elkaar draait, is het lastig de overeenkomsten te vinden. Zo is Tricky’s cover van Kylie Minogue’s “Slow” omgetoverd in een instrumentaal nummer waar de oorspronkelijke melodie volstrekt verdwenen is. Eigenlijk is alleen afsluiter “Baligaga Dub” duidelijk herkenbaar. Voor degenen die van de duistere kant van Tricky houden, mijd dit album! Maar houd je van een swingend album vol ijzersterke dub en dancehall, dan zal dit absoluut bevallen. Dat er ooit ene Tricky betrokken was bij het ontstaan van de nummers is dan verder absoluut niet relevant.


Mij=Domino / Munich

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven