Savatage – Still The Orchestra Plays

Savatage - Still The Orchestra PlaysJottem, een nieuwe Savatage! Nou, vergeet het maar. Poets And Madmen uit 2001 is en blijft het laatste album. De leden zijn uitgewaaierd in tal van bands. We hebben Jon Oliva´s Pain, tal van solo-albums, Ze werken geregeld samen in Trans-Siberian Orchestra, Zak Stevens en Jeff Plate doken onlangs gezamenlijk op in Machines Of Grace, alle leden lijken een nieuw Savatage-album te willen maken en toch gaat het waarschijnlijk niet meer gebeuren. De reden is simpel: Paul O’Neill, producer/componist van Savatage is eigenaar van de naam, maar heeft met Trans-Siberian Orchestra een heel wat profijtelijker circus op poten gezet. Blijkbaar hebben de leden onvoldoende vertrouwen dat het zonder O’Neill dezelfde impact zal krijgen, anders zouden ze wel gewoon een andere naam kiezen. Waardeloos voor de fans, die worden afgescheept met geremasterde opnamen en een drietal akoestische versies, “Anymore”, “Not What You See” en “Out On The Streets”. Maar waar bij andere bands akoestische versies vaak een klassieke setting krijgen, is die bij Savatage juist in de metalversies altijd al aanwezig – en op zijn best. Rest een verzamelaar, met inderdaad de meeste klappers, al is hun magnum opus Dead Winter Dead met maar één originele song vertegenwoordigd. Ze zijn geremastered, maar dat had SPV ook al een keer gedaan. Kortom: een perfecte plaat om kennis te maken, maar verder een rijkelijk overbodige release van een band waarvan nieuw materiaal node gemist wordt.


mij=Edel / V2

2 Comments

  1. budd

    Dat er ook nog een versie is met ‘Live in Japan 1994’ op DVD mag niet vergeten worden. Dit is een aardige toevoeging hoewel de opnamekwaliteit het niet haalt bij de hedendaagse producties.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top