Delaney Davidson – Self Decapitation

delaney_davidson-self_decapitation.jpgAls bands uit elkaar gaan dan kan dit een groot verlies zijn. Zo had ik net The Dead Brothers ontdekt, hun derde album omarmd en misschien wel het meest bijzondere concert ooit gezien, tot ik een klein jaar later ontdekte dat de Brothers echt dood waren. Damn, had ik weer! Maar elke band bestaat uit leden en die kunnen een andere band beginnen of solo gaan. Zo ging het in het geval van Dead Delaney oftewel Delaney Davidson, niet anders. Naar het schijnt is dit zijn derde solo-album, maar wel de eerste bij het fameuze Voodoo Rhythm Records. Opener “Around The World” begint als een typisch The Dead Brothers-nummer, maar hij trekt het muzikaal breder. Hij gaat op Self Decapatation op avontuur in de alt.country, rock and roll, folk en blues met vooral eigen nummers, een traditional (“In The Pines”, bekend geworden door Nirvana) en een cover (“Back In Hell” van Beatman Zeller). Zeller is echter bekender onder zijn artiestennaam Reverend Beatman en deze dominee is de labelbaas van Voodoo Rhythm Records. Als je zijn naam leest dan weet je het wel: dit is geen album voor tere zielen. Davidson brengt een prachtig rauw afwisselend album waarop hij de meeste instrumenten zelf bespeelt, maar toch als een heuse band weet te klinken. Ik ben benieuwd hoe hij dit alleen op het podium zal gaan doen. De komende tijd is hij in ons land. Eens kijken hoe ik een optreden van hem ergens in mijn volle agenda ertussen moffel, want al zijn The Dead Brothers dood, Delaney Davidson leeft aldus dit prachtalbum voort.


mij=Voodoo Rhythm / Clearspot

3 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven