Motel Mozaïque 2010 – Vooraf

‘Waar ging je ook alweer heen, Hotel Mozambique?’ vroeg mijn vrouw toen ik haar vertelde dat ik dit jaar opnieuw zou afreizen naar Rotterdam voor een muziek- en kunstfestival. Van 8 tot 11 april zorgt de organisatie van Motel Mozaïque opnieuw voor een boeiende mix van ‘art, performance en muziek’. Laten we de art en performance voor het gemak even overslaan en ons richten op de muziek. Valt er komend weekend nog wat te genieten in de havenstad?
DM Stith


Mij=Door: Blink
Wat als eerste opvalt is dat er zeker op vrijdag een groot aanbod is op het gebied van singer-songwriters en folkachtigen. Er zullen weer flink wat baarden op de podiums staan komend weekend, de impact van de Fleet Foxes van deze wereld is duidelijk nog niet uitgewerkt. De avond begint al met de overigens baardloze IJslandse singer-songwriter Benni Hemm Hemm en later op de avond zal er verder te genieten zijn van acts als Johnny Flynn, Isbells, Mumford & Sons, DM Stith en Admiral Freebee. Zeker bij Mumford & Sons zou het best nog eens druk kunnen worden gezien de positieve aandacht die deze band heeft gekregen de afgelopen tijd. Mensen die niet zo dol zijn op jonge muzikanten met oude muziek kunnen de oren lekker laten doorblazen bij Fuck Buttons of Three Trapped Tigers in Watt.
Mumford & Sons
Ook op zaterdag zijn er weer voldoende tokkelgitaren aanwezig, zoals die van Noah and the Whale, Lonelady en Nicolai Dunger. Toch is het aanbod op zaterdag iets afwisselender dan de vrijdag. Echte gitaarliefhebbers mogen de briljante gitariste Kaki King zeker niet missen en in de kelder van Watt zal tijdens King Midas Sound ongetwijfeld een lekker coffeeshopsfeertje hangen. De grote zaal van Watt start de avond met de experimentele indiepop uit Manchester van Everything Everything en heeft bovendien een van de meest uitnodigende namen van het festival, Band of Horses, die binnenkort hun derde album uitbrengen. De band overlapt wel met een andere zeer aansprekende naam, die op exact hetzelfde tijdstip geprogrammeerd staat in de Schouwburg: Angus & Julia Stone. Het wordt ongetwijfeld dringen geblazen bij Band of Horses, dus misschien kies ik er wel voor om bij Angus & Julia lekker met de ogen dicht in een schouwburgstoel weg te zakken. Andere interessante acts op de zaterdagavond zijn Mount Eerie en Crystal Antlers, beiden in Rotown. Om drie uur 's nachts tenslotte speelt een act die ik best graag zou willen zien, The Gaslamp Killer. Maar misschien lig ik rond die tijd inmiddels al wel op één oor. In Hotel Mozambique of zo.

Een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven