Brendan Perry – Ark

Brendan Perry - ArkWie denkt dat Brendan Perry een plotselinge nieuwkomer is die zomaar The Divine Comedy, Elbow, The Flaming Lips, Nick Cave, The National en Arcade Fire te kakken zet, die heeft het mis. Brendan Perry was de belangrijke helft van Dead Can Dance. Na The Eye Of The Hunter, zijn eerste soloplaat, heeft Perry zich volledig gestort op ‘Ark’ en zijn banden met Dead Can Dance en het onlosmakelijk verbonden 4AD-label even doorgesneden. Zijn eerste soloplaat was pure zelfreflectie, een ontdekking van de psyche van Perry. ‘Ark’ is een beschouwing op de huidige wereld en laat de verschillen horen tussen het Christendom en de Islam, het zogenaamde Westerse democratiedenken en het Midden-Oosten. Dat doet Brendan Perry in grootse songs die hij volledig elektronisch oppompt tot hymnen van een buitencategorie waar Utopia van Goldfrapp bij verbleekt. Het is dat Perry over bezwerende vocalen beschikt, anders hadden we met net zoveel gemak oude platen van C Cat Trance kunnen opzetten. Perry ging voor een epische plaat en dat is wat Ark is geworden.


mij=Cooking Vinyl / V2

6 reacties

  1. Alexander

    Perry gisteravond gezien in de Dom te Utrecht. Muzak is het beste woord wat je zijn muziek kunt noemen. Cheap klinkende elektronische beatjes, eenvoudig gitaarwerk, over de drum maar te zwijgen. Nee, zonder Lisa, is het een lege huls. Nietszeggende muziek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven