I Got You On Tape – Spinning For The Cause

I Got You On Tape - Spinning For The CauseKennelijk ben ik het afgelopen weekend zo verlowlandst dat ik niet eens meer normaal naar een album kan luisteren. Als ik Spinning For The Cause van I Got You On Tape (die dus niet op Lowlands 2010 stonden) draai, dan begint er een raar mechanisme in me te lopen. Ik ben namelijk onbewust aan het bedenken in welke tent ze thuishoren. De Bravo en X-Ray zijn niet aan de orde wegens niet dansbaar. De Alpha is veel te groot omdat een hit ontbreekt. Ook de Grolsch lijkt me nog wat overdreven. Voor de Lima is er dan weer te weinig roots in de muziek terug te vinden. Zo kom ik uit bij de India of de Charlie. Deze tenten zijn geschikt voor een bandje met potentie. Ik kom hier volgens mij ook door de galm die over dit album hangt, deze is namelijk erg aanwezig bij mijnheer de zanger en ook bij de drums. Naast een gitaar en bas doet ook het keyboard erg zijn best. I Got You On Tape klinkt als een band met een groot gebaar, zoals Muse, Interpol en The National, maar die dat zelf (gelukkig) nog niet hebben ontdekt. Het liedje dat het meest blijft hangen is “The Blacksmith”. Dat lijkt me een prima opmaat, tot ik bij het bekijken van de feiten zie dat dit al het derde album van deze Denen is. Laten ze nou zelfs al op Roskilde 2009 gestaan hebben. Gemiste kans dus voor Lowlands 2010, maar ze zijn 6 t/m 8 september in ieder geval op diverse podia in de Lage Landen te bewonderen. Daar moeten we het voorlopig mee doen.


mij=V2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven