The Van Jets – Cat Fit Fury!

the_van_jets-cat_fit_fury.jpgGoede voornemens, ik heb ze niet, maar vorig jaar had ik ze wel. Ik wilde namelijk een concert meepikken van de toer die Woost samen met de Belgische The Van Jets langs de Nederlandse concertpodia hield. Eigenlijk had ik gewoon het eerste het beste concert dat in de buurt was moeten bezoeken, maar dat deed ik dus niet. Later kwam ik in de knoei met de agenda (een mens kan niet op twee plekken tegelijk zijn) en het bezoek kwam er niet meer van. Dat is jammer, want niet alleen is het album van Woost niet te versmaden, ook dat van The Van Jets is een heel fijn album. Het album Cat Fit Fury! was er al in maart 2010, maar ik heb niet de indruk dat het hier opgepakt is. In België is dit wel anders, zo staat de single “The Future” op de eerste plaats in de alternatieve hitlijst ‘De Afrekening’ over 2010. Het kwartet brengt garagerock vermengd met glamrock, maar dan wel met een poppyfeel. Cat Fit Fury! is een album dat mij energie geeft en The Van Jets had ik dus wel eens live willen zien. In 2010 is dat er niet van gekomen. Hopelijk staan ze komend festivalseizoen (behalve op Eurosonic) op de Nederlandse podia, want behalve dat ondergetekende dan alsnog deze zwarte vlek op 2010 kan wissen, zou het helemaal terecht zijn als ze in navolging van Triggerfinger ook Nederland in hun greep krijgen.


mij=Belvédère / Munich

4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top