Traveling Circle – Handmade House

traveling_circle-handmade_house.jpgEr wordt wel eens de indruk gewekt in de muziekpers dat Brooklyn hip is met bands als Yeasayer en MGMT, maar wees maar niet verdrietig als je een band in een andere standplaats hebt. Er zijn zelfs Brooklynse bands die voor een platenlabel uit moeten wijken naar Duitsland. Zo heeft het trio Dylan Maiden, Charlie Freeman en Josh Schultz -al klinkt zijn achternaam verdacht Duits-, werkzaam onder de naam Traveling Circle, onderdak gevonden bij het Berlijnse label Nasoni. Dat ze bij onze oosterburen een deal hebben, is qua muziekstijl minder vreemd. In navolging van psychedelische bands als Pink Floyd maakten Duitse bands faam met zogeheten krautrock en de songs van Traveling Circle sluiten hier prima op aan. Opener “Cylindrical Time” geeft qua startpunt meteen het goede jaartal (1969) aan met een baspartij die volgens mij geleend is van “Come Together” van The Beatles. Er wordt trouwens niet aan covers gedaan, gelukkig maar. De heren houden van slome psychedelische jams dat wonderwel tien liedjes met heuse titels oplevert. Al valt hier en daar een stukje geleend materiaal kennelijk niet te versmaden. Ik vind het debuutalbum Handmade House trouwens meer een trip, dan een liedjesalbum. De zangpartij van Dylan Maiden is wel grappig. Door zijn piepstemmetje heeft hij wel wat van die van Prince. De muziek totaal niet. Deze is zwaar aangezet en leidt hoogstens met een pretsigaret tot een lachkick.


mij=Nasoni / Clearspot

2 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven