The Raveonettes – Raven In The Grave

The Raveonettes - Raven In The GraveSoms is het prettig dat het leven een paar zekerheden kent. Zo worden we al een paar jaar op gezette tijden verrast met een nieuw album van dit Deense duo. De hype rond The Raveonettes aan het begin van deze eeuw ligt ver achter ons maar de trouwe fans krijgen geen genoeg van hun noisy pop. En, anders dan ik verwachtte, hebben Sune Rose en Sharin toch een paar stapjes voorwaarts gezet op Raven in the Grave. Natuurlijk, de negen songs op dit ruim een half uur durend album hebben nog altijd een sterke hang naar de sixties, maar toch horen we nu ook andere geluiden. Het lijkt alsof ze nu ook de jaren tachtig hebben ontdekt! Openingstrack “Recharge & Revolt” doet denken aan New Order ten tijde van hun Low Life album en de hele sound van het album met z’n ijle synthesizers is toch anders dan het gruizige gitaarmuurtje dat we kenden. Schrik niet fans, het blijven gewoon The Raveonettes waar we van houden en waar we geen genoeg van kunnen krijgen.


mij=Ada / Rough Trade

4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top