Mus – 57 Miles

Mus - 57 MilesDe singer-songwriter is in Nederland aan een opmars bezig. Deze zomer was er een heel leuk televisieprogramma aan gewijd, dat een zeer talentvolle winnaar opleverde. Deze scene wordt al lang niet meer gedomineerd door mannen, de vrouwen zijn ook goed vertegenwoordigd. Ik denk daarbij aan het mooie Can I Come By? van Lea uit 2010 of de debuutplaat van Yori Swart, eerder dit jaar. Nieuwkomer in deze wereld is de band Mus uit Utrecht, het project van zangeres/gitariste Anke Timmer en bassist/producer Aart de Jong. Zij startten ruim twee jaar geleden met het schrijven en opnemen van eigen liedjes met als resultaat het debuutalbum 57 Miles. Bij live-optredens worden ze versterkt door drummer Ferdi Schaap en gitarist Niels Onstenk. De cd bevat twaalf frisse popliedjes met een lichte country-inslag. Frontvrouw Anke Timmer zegt geïnspireerd te zijn door Fleetwood Mac en dat is te horen. Af en toe heeft het ook wel wat weg van The Corrs, zoals bijvoorbeeld in het leuke “Lighthouse Man”. Het album gaat over het komen en gaan van de liefde, maar zonder zwaarmoedig te klinken. Mijn favoriet is openingsnummer “Clarity”, een mooi popliedje met een melancholische ondertoon. Enig punt van aandacht is de Engelse uitspraak van Timmer, die kan nog wat beter. 57 Miles is desondanks een sprankelend debuut. Om in de symboliek van de bandnaam te blijven, Mus heeft de eerste dappere vlieguren buiten het nest gemaakt en zal vanaf nu ongetwijfeld verder gaan groeien.


mij=Eigen Beheer

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven