Testament – Dark Roots Of The Earth

Testament - Dark Roots Of The EarthAl bijna 30 jaar is Testament een constante factor op het gebied van doeltreffende thrashmetal. Met enige regelmaat worden nieuwe stukken aan het oeuvre toegevoegd, soms zeer geslaagd, soms wat minder, maar kwalitatief altijd ruim voldoende. Met de meest recente schijf Dark Roots Of Earth is het niet anders. Er wordt een goede dwarsdoorsnede gepresenteerd van de diverse 'stijlen' die de band zich in de loop der jaren eigen heeft gemaakt. Zo zijn er rechttoe-rechtaan-beukers die de kalk van de muren blazen met incidentele blastbeats, tegen death metal aanleunende nummers met smeuïg gitaarwerk van snarenbeul Alex Skolnick en vooral veel midtempo werk. Ook wordt er weer eens aandacht besteed aan de gevoelige mens in de vorm van een balladeske vingeroefening die het van Testament's meest toegankelijke album The Ritual afkomstige “Return To Serenity” qua tederheid naarstig naar de kroon steekt. Het geheel is gegoten in een snoeiharde productie van klasbak Andy Sneap, die precies weet hoe een band optimaal uit de verf te laten komen. Dark Roots Of Earth kwam overigens onder moeilijke omstandigheden tot stand. Allereerst waren er strubbelingen rondom de positie van drummer aangezien Paul Bostaph na een herstelde polsblessure zelfstandig het veld ruimde voor drumbeest Gene Hoglan. Voorts vormden familiaire bezigheden een struikelblok voor het schrijf- en opnameproces. Maar uiteindelijk kwam daar dan toch een tiende studioplaat uit tevoorschijn, die, hoewel puik van aard, qua toonzetting toch iets gematigder uitvalt dan de voorgaande releases. Liefhebbers worden doorverwezen naar de gelimiteerde digibook versie met als extraatje drie covers van Queen, Iron Maiden en de Scorpions.


mij=Nuclear Blast

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven