The HAARP Machine – Disclosure

The HAARP Machine - DisclosureGodnondeju! Vergeet Napalm Death, Carcass en Deftones. The HAARP Machine bewandelt een moeilijke weg, maar o, wat zijn de heren geslaagd in hun opzet op dit ongelofelijke debuut. Prog-, death- en thrashmetal met een bizarre technische mathcore-precisie. De gitaarlijnen zijn onnavolgbaar, het drumwerk is van een buitenaards niveau. Draai Rush eens op 78 toeren en je komt bij The HAARP Machine uit. Dat de Engelsen Mike Semesky en Alex Rüdinger samen een verleden hebben in Ordinance en afzonderlijk ervaring hebben opgedaan in respectievelijk Vestascension, Rest Among Ruins en Threat Signal is overduidelijk hoorbaar. Maar hoeveel technisch kunnen kun je behapstukken op de vierkante centimeter? Ook met wat minder snelheid en techniek staan deze heren op eenzame hoogte in de hedendaagse metal. Bovendien is Disclosure wat mij betreft eindelijk een geslaagde poging om progressieve metal aan Tool en de snoeiharde metalgenres te binden. The HAARP Machine weet hoe het snokharde, niets ontziende beukpatronen luchtig kan presenteren. Klinkt dat raar? Nee, zeggen dat je ook nog eens een politieke boodschap hebt en maatschappelijke gevoeligheden aankaart terwijl de blastbeats je om de oren vliegen, da’s pas raar. Ik ben benieuwd in hoeverre Disclosure de plaat is die Mike Patton graag met Faith No More had willen maken.


mij=Sumerian

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven